O školi

“U prelijepom ambijentu Eko zone Zlača, Omladinski art centar Tuzla organizuje četvrtu po redu ljetnu školu klasične gitare.

Ljetna škola će biti održana u periodu od 21. do 28. jula 2019 godine.

Predavači za 2019 godinu su:

– Predrag Stanković, profesor tuzlanske muzičke škole iz čije klase su izašli neki od najboljih gitarista nove generacije.
– Denis Azabagić, profesor na Roosevelt univerzitetu u Čikagu
– Sanel Redžić, predavač na Univerzitetu “Franz Liszt” u Weimaru, na Univerzitetu u Erfurtu te na Univerzitetu u Osijeku.
– Boris Tešić, predavač na Univerzitetu “Louis Spohr” u Kasselu

Ljetna škola je koncipirana od svakodnevnih individualnih časova sa četiri predavača, grupnim predavanjima, orkestrom, sportskim aktivnostima, izletom u prirodu kao i dva koncerta koji će biti održani u Tuzli u okviru „Ljeta u Tuzli“. Prijevoz sa Zlače će biti organizovan.

Prvi koncert je planiran za 21. juli i na njemu će nastupiti predavači na ljetnoj školi. Završni koncert je planiran za 28. juli i na njemu će nastupiti učesnici ljetne škole.

Kompletna cijena ljetne škole iznosi 500 KM (konvertibilnih maraka) ili 255,64 Eura. U cijenu je uključen smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, tri obroka na dan, prijevoz sa Zlače do Tuzle i nazad te časovi. Učesnici do 12 godina plaćaju 70% ukupne cijene. Smještaj u jednokrevetnoj sobi je takođe moguć uz doplatu od 20%.

Rok za prijave je 05. juli 2019.

Akreditacije za učesnike i raspored predavanja je planiran za 21.07.2019 od 14:00-17:00 u Tuzli (učesnici će biti naknadno putem e-maila obavješteni o mjestu).

Uz prijavu je potrebno uplatiti 150 KM na račun:

Omladinski art centar Tuzla
Broj računa 3383002250181769
UNICREDIT BANKA
Svrha: uplata za ljetnju školu gitare

Preostali novac se plaća u gotovini po dolasku 21. jula u Tuzlu / na Zlaču.

Radujemo se susretu!” ​